• Inloggen
  • nl-NLen-USde-DEzh-CN

Floricode ontcijfert dit najaar!

Fl0ric0de 0ntcijfert - het thema van het Floricode Event 2024! Dit is hét event voor iedereen in de sierteeltsector. Met een volle agenda vol inspirerende sprekers uit de sector en voldoende netwerkmogelijkheden, is dit dé plek waar we samen groeien.

Noteer 26 september in je agenda en schrijf je hier in. Zien we jou in september? Meer informatie volgt snel.

Vacature

Medewerker Productregistratie en -codering
Voor team Floricode zoeken wij twee medewerkers product registratie en -codering voor 32-40 uur per week in Roelofarendsveen.

Product in the Spotlights "Ficus religiosa"

In week 13 ontving Floricode van Esperit Plant voor registratie een Ficus soort met mooi gevormd blad. Door de breed ovale bladschijf en lange bladtop lijkt het op een pijlstaart rog. Zo’n lange spitse top wordt ook wel druppelpunt genoemd, omdat men aanneemt dat via die top de plant gemakkelijk overtollig vocht kan uitstoten. Ficus behoort tot de familie Moraceae, de moerbeifamilie. Het geslacht telt ca. 850 soorten als bomen, struiken, klimplanten (boomwurgers) en epifyten. Collectief vijgen genoemd.

 

Samenwerken aan datakwaliteit: een sleutelrol in de lancering van het verpakkingsregister

Binnenkort wordt hier het verpakkingsregister aan toegevoegd aan de diverse registers die Floricode reeds beheert. Een register waarin alle kengetallen en duurzaamheidsdata omtrent verpakkingen in de sierteelt geregistreerd zijn. Het doel is duidelijk: de impact op het milieu verminderen en de sector verder verduurzamen. En dat doen we samen!

Regie over eigen data

Het delen van data wordt steeds belangrijker in de sector, zeker als het gaat om data over duurzaamheid. Maar hoe hou je als kweker, als eigenaar van de data, grip op je data? 

Floricode werkt aan een duurzamere sierteeltsector

De Europese Unie scherpte onlangs de wet- en regelgeving over duurzaamheid omtrent verpakkingsmateriaal aan. Het is voor een exporteur wettelijk verplicht om aan te geven hoeveel verpakkingsmateriaal hij een land binnenbrengt. Dit gebeurt om al het materiaal achteraf weer op te ruimen en te kunnen recyclen, maar ook om middels belasting aan te sturen op reductie.

RSS
1345678910Laatste